Världens äldsta katt

Världens äldsta katt

 

Skaffar man sig en katt kan man räkna med ungefär 15 härliga år i dess sällskap. Förr i tiden trodde man inte att katter levde så länge men det berodde på att man även räknade in utekatter som inte har samma livslängd. Idag är det inte ovanligt med katter som till och med blir över 20 och mycket av det beror på att vi idag vet mer om dess skötsel och kost.

Enligt Guiness Rekordbok så blev väldens äldsta katt bra mycket äldre än så! Creme Puff, som han hette, föddes i Texas år 1967 och levde i hela 38 år och 3 dagar. Och inte nog med det, den tidigare innehavaren av världsrekordet, Granpa, som blev 34 år gammal, tillhörde samma ägare. Enligt denne, Jake Perry, låg hemligheten i katternas mat som bestod av så olika ingredienser som kaffe, sparris och bacon.

Världens äldsta levande katt idag är en siames som heter Scooter och är även han amerikan. I skrivande stund är han hela 31 år gammal och har rest runt i hela 45 av USA:s 50 stater. Enligt hans ägare är kyckling favoritmaten och han får en bit varje dag.

Comments are closed.