Att ställa ut sin katt

Att ställa ut sin katt

 

Katterna må vara av en annan åsikt, men för många kattägare är utställningar ett roligt sätt att få visa sina vackra sällskapsdjur och träffa likasinnade. Vare sig du har en ståtlig raskatt eller en gosig bondkatt så organiseras det många utställningar i Sverige varje år.

Beroende på vad för slags katt du har krävs det olika sorters förberedelser inför utställningen. Till exempel måste en katt vara van vid stoj och stim och inte på något sätt vara aggressiv. Minsta försök till att bita eller riva till så blir den diskvalificerad! Det kan därför vara en god ide att låta din katt möta dina vänner och kollegor från en ung ålder så att den blir van vid folk. Man kan också dagligen träna på hur man skall hålla sin katt, vilket är lite olika beroende på ras.

Har man en långhårig katt bör man dagligen borsta den och vara noga med hygienen. Detta tar tid så det gäller att börja se efter pälsen extra noga många veckor innan utställningen. Tänder och klor skall också vara i topptrim och katten bör varken vara under- eller överviktig.

Mycket bra information om kattutställningar hittar du på Sveriges Kattklubbars Riksförbund och här kan du också få tips om skötsel, sjukdomar och allmänt om katter.

Comments are closed.