När katten får diabetes

När katten får diabetes

 

Precis som människor så kan katter få diabetes och antalet drabbade ökar i lika oroväckande takt som bland oss tvåfotade varelser. Under de senaste tio åren har sjukdomen spridit sig dramatiskt bland tamkatter och ”enligt många veterinärer beror det på att katter äter mer och rör sig mindre.

Detta betyder däremot inte att man inte kan få hjälp! Tack vare forskning vet vi att man genom att motionera sina katter och ge dem bättre mat kan förhindra att sjukdomen blir handikappande. Hemligheten är regelbundenhet och att man håller uppsyn på vad de små liven sätter i sig.

Det finns insulin till katter som man antingen kan ge i pillerform eller genom injektioner. De flesta kattägare tycker att det senare alternativet är lättare då sprutan går snabbt och inte känns. Man bör vara noga med att hålla tiderna och för att göra upplevelsen positiv för katten är det en god ide att ge den mat direkt efter, vilket får den att komma fram då det är dags för injektion.

Katter kan leva ett rikt och fullt liv med diabetes och med hjälp från din veterinär kan ni komma fram till en bra behandlingsplan.

Comments are closed.