Utekatter

Utekatter

Katter är djur som ofta trivs lika bra ute som inne. Bor man på landet är det underbart att kunna ha en utekatt, som kan gå och och in som den vill utan att man som ägare behöver oroa sig för bilar eller störda grannar. Bor man mitt i staden är ofta innekatter ett bättre val, eftersom en fritt springande katt snart kan vålla irritation hos närboende grannar som kanske är allergiska eller helt enkelt inte vill ha katt i trädgården.

Katten smutsar ner

I städer hörs ofta klagomål om kattbajs i trädgården. Det rör sig ofta om att grannens eller grannarnas katter utser en trädgård att uträtta sina behov i. För den som bor i denna trädgård är detta inte så trevligt då kattens avföring kan lukta mycket illa. Planterar man dessutom blommor eller ätbara saker i sin trädgård är det än mindre trevligt, och dessutom hälsofarligt, om en eller flera katter får för sig att använda landet eller krukan som toalett. Har man en utekatt är det därför bra att lära den att antingen gå på kattlåda, eller att endast ett ställe i den egna trädgården är okej att göra sina behov på. Det bästa är att undvika att ha utekatt där grannar kan störas.

Katter och grannsämja

Förutom kattbajs i rabatten, kan det också orsaka mycket dålig grannsämja om din katt ligger i grannens nya sköna utemöbler. Katten kan vara smutsig och orsaka fläckar på möbler och dynor. Den kan råka göra sina behov i möblerna, eller så kan den lämna efter sig massor av fälld päls på möbler eller dynor. Oavsett vilket, är det inte roligt eller trevligt att behöva städa efter en annans katt bara för att få sitta i sina utemöbler. En granne kan vara allergisk mot katter, och få stora besvär om katten legat i möblerna och man sedan sätter sig i möbeln. Dessa faktorer kan göra att grannen kräver ekonomisk ersättning av kattägare, eller till och med att kattägaren måste flytta om besvären inte slutar.

Comments are closed.
lighthouse