Så städar du bäst när du äger katt

Så städar du bäst när du äger katt

Det är mycket trevligt att ha en katt, och du kommer garanterat inte att ha en tråkig stund med en katt i hemmet! Men att ha katt kräver en del städning. Oavsett om du har en innekatt eller en utekatt, krävs det att kattlådan och eventuell spilld sand från denna, städas. Fällt katthår måste sopas eller dammsugas upp och om du har en utekatt måste du även se till att eventuell lera och fästingar plockas och städas bort från golvet. Katter är ganska renliga djur, men du som kattägare måste hålla efter städningen. Annars blir det snabbt katthår och liknande överallt.

Kattens skötsel i praktiken

En katt är ett självständigt och relativt lättskött djur. Däremot kan de inte lämnas ensamma allt för lång tid. En kattägare lämnade katterna ensamma hemma i två veckor. Detta är inte okej. Katterna behöver ses till varje dag, och få nytt vatten samt mat vid behov. De behöver också få städat i kattlådan, för att inte börja göra sina behov på andra ställen i hemmet. Detta eftersom det kan lukta lång tid framöver och krävas dyr sanering för att få bort lukten.Katten är självständig, men har den vant sig vid mänskligt sällskap, trivs den inte om den blir lämnad ensam för länge. En katt behöver få det städat för att trivas. De mår inte bra av att gå runt i massor av damm, fällt katthår och liknande. De kan då börja nysa och bli sjuka.

Djur och städning inför flytt

Det är viktigt att hålla koll på städningen om man har djur. Ska man flytta är detta särskilt viktigt eftersom skador efter djur inte ses som normalt slitage. Om man ska flytta och vill vara säker på att flyttstädningen blir godkänd är det bra att anlita flyttstädning. Bor man söderut kan man anlita flyttstädning lund, och på så vis veta att man får städningen godkänd. Om städningen inte blir godkänd efter det att man utför den själv, kan man få chans att göra om den. Ett annat alternativ är att hyresvärden får anlita någon som utför flyttstädningen och då kommer kostnaden att hamna på den som flyttar ut från bostaden. Det är dock viktigt att tänka på att det inte är säkert att en firma som utför flyttstädning kan få bort fläckar och lukt efter husdjur.

Comments are closed.
lighthouse