När katten vägrar ta sin medicin

När katten vägrar ta sin medicin

 

Om du inte har turen att ha en lugn katt som litar på dig till hundratio procent så är det högst troligt att du kämpar lika mycket som alla andra när det kommer till att medicinera den. Katter är extremt påhittiga och det finns historier om hur de lyckats gömma piller under tungan för att spotta ut dem senare eller noggrant sålla ut minsta lilla pillerfragment från sin mat.

I djuraffärer och hos veterinärer finns det alla möjliga finurliga maskiner som kan hjälpa ägaren att tvinga in ett piller långt in i kattens svalg eller ”skjuta” in det genom ett halvöppet gap. Tyvärr funkar detta inte alltid då många katter genast anar oråd då deras ägare närmar sig och snabbt avlägsnar sig från den förestående brottsscenen.

Det finns dock en sak som katter avskyr mer än att få medicin: att bli smutsiga. Detta kan man vända till sin fördel genom att smeta ut krossat piller i lite smör som man stryker på kattens framben då den sover eller sitter i ens knä. Högförräderi, javisst, men katten kommer garanterat att sitta och maniskt slicka bort varenda fläck och med det få i sig sin medicin.

Comments are closed.