Att bada sin katt

Att bada sin katt

Om man har en långhårig kattras eller en nakenkatt måste man då och då bada sin katt för att de ska ha en välmående och frisk hud och päls. En långhårig katt behöver badas ungefär varannan månad, medan en nakenkatt kan behöva ett bad så ofta som en gång i veckan. Det beror på att den pälsolja som katten producerar inte absorberas som hos katter med päls, utan istället bildar en kladdig beläggning på huden.

När man badar sin katt finns det några saker som är viktiga att tänka på. En sådan är att vattnet är rätt temperatur, för att katten inte ska tycka att det är obehagligt. Rätt temperatur är varken för varmt eller för kallt – det ska helst vara i kattens egen kroppstemperatur, vilket är ungefär ljummet vatten. Om man duschar sin katt är det med andra ord viktigt att man har en pålitlig varmvattenberedare, så att det inte plötsligt kommer kallt vatten ur duschhuvudet. En bra modell är till exempel Nibe varmvattenberedare Eminent i rostfritt stål, som man enkelt kan köpa på Buildor.se.

Man ska också tänka på att inte fylla upp badkaret, handfatet eller baljan där man tvättar sin katt med för mycket vatten, eftersom katter är rädda för djupt vatten, samt att använda ett milt schampo särskilt framtaget för katter. Då kommer man få en både ren och glad katt!

Comments are closed.
lighthouse