Välja rätt kattförsäkring

Välja rätt kattförsäkring

Det finns flera olika typer av kattförsäkringar men de har alla ett syfte. De ska minska och ersätta kattägarens kostnader vid ett veterinärbesök. Kattägaren behöver då bara betala en rörlig eller fast självrisk om något händer. Men det är inte alltid helt lätt att välja rätt kattförsäkring. Här får du några tips på vad som kan vara bra att tänka på.

Jämföra olika försäkringar

När du jämför kattförsäkring finns det flera aspekter att titta på. I dag har det blivit enklare än någonsin att jämföra försäkringar tack vare olika sajter på internet. Med bara några knapptryck kan du se hur försäkringen skiljer sig åt gällande pris, självrisk och mycket annat. Det här är bara en sak som gör valet av kattförsäkring lite lättare.

När ska man skaffa försäkringen?

En kattförsäkring bör vara en av de första sakerna att ordna när du skaffar katt men det blir aldrig för sent att försäkra en katt. Om du försäkrar katten redan när den är en kattunge har den skydd från början. Om du sedan har kvar försäkringen utan avbrott brukar det inte vara något problem att byta försäkringsbolag även när katten sedan blivit äldre. Om du adopterar en äldre katt är det dock fortfarande bra att försäkra den så fort du hämtat hem den.

Att försäkra en katt som varit sjuk innan

Ibland kan det vara så att man tar hand om en katt som varit sjuk innan, eller som rent av fortfarande har vissa hälsoproblem när man tar över den. Då kan man försäkra katten, men i regel läggs det in vissa restriktioner i villkoren. Om katten har en skada på ett öga kommer försäkringen troligen inte att gälla andra skador eller behandlingar av det skadade ögat. Om man vet att katten har eller har haft ett hälsoproblem bör man alltid tala om det för försäkringsbolaget när försäkringen tecknas.

Försäkringens pris

När du ska hitta rätt kattförsäkring bör du såklart också titta på vad försäkringen kostar. I regel är det bättre att ha en försäkring som i alla fall täcker något, och som man har råd att betala, än att inte kunna betala en dyr försäkringspremie. Tänk dock på att en billigare försäkring i regel har en högre självrisk. Det betyder att du får betala en större summa pengar om försäkringen behöver utnyttjas.

Vad ska försäkringen täcka?

Olika kattförsäkringar kan täcka olika saker. Många försäkringar täcker till exempel inte tandsjukdomar och det är relativt vanligt hos katter. Vissa försäkringar erbjuder inte livförsäkring, och hos vissa försäkringsbolag sjunker ersättningen när katten blir äldre. Att titta igenom försäkringsvillkoren noggrant kan alltså vara klokt.

Comments are closed.
lighthouse